Hoe gezond zijn onze medewerkers?

alt

De gezondheid van onze collega's is enorm belangrijk, voor henzelf, maar ook voor Leertouwer. Ben je gezond, dan ben je gelukkiger, zowel privé als in je werk. Weet jij hoe gezond je bent? 

  • alt

Om hierachter te komen bood Leertouwer haar medewerkers in de zomer van 2017 een Preventief Medisch Onderzoek aan. Dit onderzoek werd uitgevoerd door Perspectief, onze arbodienstverlener. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds, die subsidies verstrekt om de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers te stimuleren.

Het PMO
Medewerkers konden zich via een digitale link opgeven voor het onderzoek.
Het onderzoek bestond uit een online vragenlijst en een medisch onderzoek.
De vragenlijst gaat over de gezondheid en over de werkomstandigheden. Het medisch onderzoek duurt ongeveer 30 minuten en bestaat uit verschillende onderdelen.
Direct na de medische onderzoeken ontvingen onze medewerkers een uitslagenkaart met hierop de resultaten.

Een vervolg
Uit de rapportage van het PMO kwamen enkele adviezen, waar wij als organisatie mee aan het werk kunnen. Eén aandachtspunt is de fysieke belasting die veel van onze collega's in hun werk ervaren. Het werken in ongunstige houdingen, tillen of het doen van repeterende bewegingen. Daarom gebruiken we dit voorjaar de brainstormsessies met de monteurs om hier aandacht aan te besteden. Norman van Luyck is trainer bij Perspectief en gespecialiseerd in arbeidsomstandigheden en ergotherapie. We hebben hem uitgenodigd en hij heeft (met behulp van enkele collega's) een kort programma opgezet over fysieke belasting.

De aanwezige monteurs kunnen de kennis en het bewustzijn dat zij door de training gekregen hebben, weer doorgeven op de werkvloer. Zo houden ze elkaar scherp en onze werkomstandigheden zo gunstig mogelijk!